Integrative Health Coaching

Integrative Health Coaching richt zich op het optimaliseren van gezondheid en energie. Centraal staan eigen keuzes, gedrag en een breed perspectief. Het kijkt naar zowel de fysieke, mentale, sociale en inspiratieve componenten binnen het leven.

Jij bepaalt wat voor jou het meest van belang is. Zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: van ‘what is the matter with you?’ naar ‘what matters to you?’. Zo stel je doelen die voor jou relevant zijn, om daar vervolgens in realistische stappen naartoe te werken. 

Integrative Health Coaching is in Amerika al een bekend vak. Daar werken Health Coaches steeds vaker samen met artsen. Want meer en meer weten we dat gedragsverandering een sleutel kan zijn tot gezonder leven. Natuurlijk kunnen we niet alle ziekten voorkomen. Maar ons gedrag en de keuzes die we maken, hebben invloed. Nu, en op de langere termijn. 

Integrative Health Coaching wordt onderwezen aan Duke University, Integrative Medicine. Duke is samen met Harvard University de grondlegger van een consortium Amerikaanse universiteiten dat met deze benadering nadruk wil leggen op onze gezondheid en hoe we zo gezond mogelijk kunnen blijven.